מאמרים // פיתוח קול - הגוף ככלי

גוף האדם הוא מורכב ומסתורי ואם לא נלמד להכיר אותו לעומק ולהפעיל אותו בדרך הנכונה - לא למדנו דבר.
שיטת בל-קנטו מתייחסת לקול האדם כאל כלי נגינה. כלי מיתרים ליתר דיוק. ההבדל בין גופנו לכלי נגינה כלשהו הוא, שאת האברים המפעילים ומשכללים את מערכת הקול אין באפשרותנו לראות. את רובם אף איננו מרגישים. מדובר באברים פנימיים (למעט הפה הנראה לעין, עליו נדמה שיש לנו שליטה) שאיננו מודעים לקיומם ואיננו חשים בהם בחיי היומיום.
נוסף על כך, איננו מודעים להרגלים הרעים שרכשנו בשנות חיינו עד שהתחלנו ללמוד, כמו נשימה לא נכונה, החזקה לא נכונה של הראש והצוואר, פתיחה לא נכונה של הפה, יציבה לא נכונה והפקת קול מהמקום הלא נכון. אנו משתמשים בהרגלים אלה מבלי להרגיש את הנזק שהם גורמים, עד הרגע בו הם פוגעים בנו וגורמים לנזק שלעתים עלול להיות בלתי הפיך.
אין כל אפשרות להתחיל לשיר בשיעורים הראשונים מבלי ללמוד תחילה להכיר את הגוף. לאחר מכן יש ללמוד כיצד להפטר מההרגלים הישנים הרעים ורק אז להתחיל לבנות את המערכת מחדש בדרך הנכונה והיעילה. התהליך לוקח זמן כמובן וככל שנהיה סבלניים יותר וקשובים יותר לגופנו ולהוראות המורה – נוכל להתקדם בבטחה ולדעת שבמשך הזמן, עדיין תוך כדי לימודים, כבר נוכל להתחיל לשיר ולהשתמש בכלים שרכשנו במהלך לימודי פיתוח קול.

